luni, 27 iunie 2016

Tot mai multi soferi isi monteaza gpl-ul

Cu toate ca la inceputul anului soferii au sesizat o tendinta de scadere a pretului carburantului, acesta nu a ajuns la nivelul la care ar fi trebui sa ajunga in contextul in care pretul barilului de petrol a coborat la un nivel istoric. Astfel, taxele si accizele impuse de stat sunt foarte ridicate, iar soferii inca cauta modalitati prin care sa faca economii mai mari ori de cate ori folosesc autoturismul, fie ca zilnic, fie doar in weekend-uri. Asadar, o solutie in acest sens o reprezinta in continuarea instalatiile GPL.

Instalatii GPL auto

Prin instalarea unui asemenea sistem cu gpl se ajunge la economii de pana la 40% in fiecare luna datorita faptului ca pretul gazului petrolier lichefiat este la jumatate fata de cel al benzinei, insa prin folosirea unui asemenea sistem se poate constata o crestere a consumului cu pana la 10%. Acest aspect se datoreaza faptului ca GPL-ul propune o densitate mai mica decat cea a benzinei, iar tinand cont de pretul unui sistem, de 2.500 - 3.000 de lei, investitia se amoriteaza in primii 10.000 – 15.000 de km, distanta parcursa de majoritatea soferilor in circa un an.

Prietenos cu mediul

Gazul petrolier lichefiat nu are in componenta aditive daunatoare precum sulf sau plumb, iar datorita arderilor mai bune permise, un motor care functioneaza cu ajutorul unei astfel de instalatii va fi mult mai putin daunator pentru mediul inconjurator. Pentru cele mai bune conditii si evitarea tuturor riscurilor, este important ca instalarea sa aiba loc doar in service-urile verificate de Registrul Auto Roman.

Siguranta


In ciuda parerilor impartite, specialistii au constatat ca o instalatie GPL promite mai multa siguranta decat un motor obisnuit pe benzina, datorita faptului ca de-a lungul timpului sistemele sunt atent verificate, imbunatatite periodic, astfel ca se evita orice risc. In plus, grosimea rezervoarelor este de cateva ori mai mare decat cea a rezervoarelor obisnuite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu