Vinul rosé poate fi partenerul ideal in lunile calduroase ale anului. Bineinteles, un pahar de vin stimuleaza apetitul, iar pentru ca vinul rosé este foarte flexibil, avem libertate deplina la alegerea mancarii potrivite pentru ca experienta de care avem parte sa fie una grozava. Asocierile culinare sunt usor de respectat in cazul acestui vin, astfel ca indiferent daca preferam sa gatim sau sa comandam, nu va fi deloc dificil sa alegem cele mai bune preparate. In plus, vinul rosé ne invita la vorba, fiind potrivit pentru toate ocaziile de socializare. La terasa preferata sau la un restaurant, la o seara de film organizata acasa sau la o dupa amiaza cu jocuri de societate, pe plaja la mare sau acasa in balcon, contextul poate fi oricare pentru ca vinul aduce completarile dorite. Tot ce ne mai ramane acum de facut este sa alegem cateva vinuri seci rosé de la crama Budureasca.
Un vin cu gust unic si foarte proaspat este Rosé din gama
Budureasca Premium care a fost obtinut dintr-un echilibru perfect al trei
soiuri diferite de struguri: Shiraz, Merlot si Pinot Noir. Acestia se culeg
manual si pentru extragerea aromelor primare sunt vinificati prin presare
usoara. Aromele fructate sunt influentate de procesul de fermentatie realizat
la temperaturi reduse. Astfel, suntem intampinati de o culoare deosebita de roz
inchis si de un nas cuceritor de cirese negre si mure. Gustul este de zmeura si
capsuni, iar aciditatea proaspata asigura un final lung. Rosé din gama
Budureasca Premium se dovedeste a fi partenerul potrivit pentru nenumarate
preparate culinare, fiind foarte cunoscut pentru versatilitatea sa. Indiferent
daca iti place sa gatesti sau preferi sa comanzi mancare, te poti orienta catre
retete cu preparate pe baza pui, curcan, miel, fie catre cheeseburgeri sau
mezeluri fine. Pentru ca acest vin sa fie savurat la adevarata sa valoare, se
recomanda servirea la o temperatura de 8 – 10 grade.
Vinurile din gama Budureasca Premium sunt dedicate
cunoscatorilor si pasionatilor care stiu sa aprecieze si sa se bucure de un vin
de calitate. Le putem gasi in cele mai importante hoteluri si restaurante din
Romania, fiind completarea perfecta pentru cele mai fine preparate culinare.
Toate vinurile din gama Budureasca Premium sunt vinificate in sec, iar in
functie de tipul soiului de struguri folosit, sunt partial maturate la baric
pentru o perioada de cel putin 3 luni. Totodata acestea sunt apreciate si pe
plan international, drept dovada au fost premiate cu medalii importante la
multe competitii prestigioase, cum ar fi Mondial de Bruxelles sau Decanter.
Si mai versatil este Busuioaca de Bohotin din gama
Budureasca Premium. Dupa culegerea lor, strugurii se lasa in contact cu pielita
pentru fix 48 de ore, astfel incat sa fie extrase aromele dorite. Se obtine un
vin de calitate premium care pastreaza senzatia fructata pentru care este
renumit soiul de struguri Busuioaca de Bohotin. De remarcat este faptul ca
acesta este un vin vinificat in sec dintr-un soi de struguri din care, de
regula, se fac vinuri demidulci.
Ne bucuram, asadar, de un vin cu o culoare fermecatoare, roz
pal straveziu. Parfumul sau de petale de trandafir te seduce, iar gustul
deosebit de rodie si capsune te cucereste instant. La capitolul asocieri
culinare ai de unde sa alegi mancarea potrivita care sa fie pusa in valoare de
acest vin. Poti incerca preparate din orez, pe baza de pui, paste, salate,
branza maturata, legume caramelizate, fructe de mare sau mezeluri fine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu