marți, 25 noiembrie 2014

Cand trebuie sa renuntam?

          Pot sa spun ca sunt unii dintre batranii comertului online fiindca am intrat pe aceasta piata inca din 2007 cand am avut primul meu magazine online cu haine pentru femei….Eheee, ce vremuri  bune si ce usor se facea promovarea la site. In acea perioada nu prea se faceau investii asa de mari in Google Adwords, sincer nici nu stiu daca aveam acest serviciu disponibil la noi in Romania. Era foarte usor de facut optimizare seo la un site, nu-ti bateai asa de rau capul. Cu cateva mii de directoare web si cateva sute de profile de forumuri ajungeai garantat in prima pagina.
          Insa, de cativa ani incoace, procesul de optimizare seo a devenit mult mai complex si mult mai complicat ca acum 7, 8 ani fiindca motorul de cautare Google a devenit mult mai atent la tehnicile neortodoxe de promovare a unui site si tine cont de peste 100 de factoir atunci cand pozitioneaza un site in cautari.
          La inceput am reusit sa tin cat de cat pasul cu schimbarile de algoritm insa in ultimii 3 ani am fost nevoit sa colaborez cu firme specializate in optimizarea site-urilor fiindca ultimele update-uri au deposit cunostintele mele si daca eram in continuare ambitios si ma ocupam singur de site-uri riscam sa pierd toate afacerile din mediul online.
          Poate ca e bine ca la un moment dat sa mai spui si “STOP” sau “Gata, am nevoie de ajutor”, desi aceste 2 lucruri sunt greu de spus. Mai bine solicitam ajutori de la specialisti decat sa riscam totul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu